West Ham

West ham

Numele complet: West Ham United Football Club

Abreviat: WHUFC

Poreclă: The Irons (Fierarii), The Hammers (Ciocănarii), The

Academy of Football (Academia de Fotbal)

Nume precedent(e): Thames Ironworks FC

Data fondării: 1895

Culori: Maroniu-Albastru–Galben

Stadion: Stadionul Olimpic din Londra

Locație: Londra, Anglia

Palmares Național

Cupa Angliei (3)

Supercupa Angliei (1)

Palmares Internațional

Cupa Cupelor UEFA (1)

Cupa UEFA Intertoto (1)

West Ham United Football Club este un club de fotbal din Upton Park, East London, Anglia, care evoluează în Premier League.

Clubul a fost fondat în 1895 ca Thames Ironworks FC, echipa de lucru a celui mai mare și ultimului constructor naval care a rezistat pe Tamisa, Thames Ironworks and Shipbuilding Company, de către maistru și arbitrul ligii locale Dave Taylor și proprietarul Arnold Hills. Thames Ironworks avea sediul în Leamouth Wharf din Blackwall și Canning Town pe ambele maluri ale râului Lea, unde Lea se întâlnește cu Tamisa. Șantierul Thames Ironworks s-a închis în 1912, iar echipa de fotbal a fuzionat cu cea a șantierului de reparații al Castle Shipping Line din vecinătate, cunoscută inițial sub numele de Castle Swifts. Numele i-a fost schimbat în 1900 în West Ham United.

În mai 2016, ciocănarii au disputat ultimul meci pe teren propriu pe stadionul Boleyn Ground împotriva celor de la Manchester United urmând ca din sezonul următor să joace meciurile de acasă pe Stadionul Olimpic din Londra. La acest ultim meci jucat de ciocănari pe Boleyn Ground, fanii londonezi au atacat cu pietre autocarul “diavolilor”. După acestea, atacatorii au primit interdicție pe viață la meciurile londonezilor.

Punctele cardinale sunt un pic date peste cap atunci când vine vorba de această echipă. West Ham e situat, de fapt, în estul şi nu în vestul Londrei, dar se cheamă West Ham pentru că este la vest de Est Ham, districtul vecin cu care împarte şi apartenenţa la Newham, unul dintre cele 33 de „borough” ale capitalei britanice.

Echipa Thames Ironworks (1895–1900) a folosit steagul Uniunii drept siglă. Ulterior, sigla a fost personalizată. Elementul principal al siglei este perechea încrucișată de ciocane cu nituri, unelte care au fost folosite în industria construcțiilor navale. Ciocanele încrucișate au fost, de asemenea, încorporate în blazonul districtului West Ham și al succesorului său, modernul district londonez din Newham. Un turn galben sau alb a fost adăugat, intermitent, din anii ’50 încoace. Motivul principal pentru aceasta pare să fie reprezentarea Turnului lui Anne Boleyn, cea mai notabilă caracteristică a Green Street House, un grup de clădiri Tudor aflat lângă Boleyn Ground, până când au fost demolate în 1955. Un scut a fost folosit în multe iterații ale siglei clubului, iar forma versiunii din 2016 se potrivește cu secțiunea transversală de pe carena HMS Warrior, cea mai faimoasă navă construită de Thames Ironworks. Cu toate acestea, examinarea diagramelor desenatorului navei pune la îndoială asemănarea dintre scut și navă. Sigla a fost reproiectată și actualizată la sfârșitul anilor 1990, prezentând un castel galben mai larg, cu mai puține „ferestre” cruciform și mai puține acoperișuri țuguiate; vârfurile turnurilor făcuseră anterior castelul să pară mai asemănător cu Castelul Frumoasei Adormite din Disneyland decât cu o fortăreață funcțională. Designerul a modificat și alte detalii pentru a da o senzație mai substanțială iconografiei. Când clubul a reconstruit tribuna de vest a terenului Boleyn (construcția terminată în 2001–2002), „castelul” din insigna reproiectată a fost încorporat în structura de la intrarea principală în teren. O pereche de turnuri erau caracteristicile proeminente ale aspectului terenului, ambele purtând sigle mari de club.

O nouă siglă a fost introdusă la sfârșitul sezonului 2015-2016, când clubul s-a mutat pe Stadionul Olimpic și au eliminat Castelul Boleyn din cauza mutării clubului, lăsând doar ciocanele încrucișate. Cuvântul „Londra” a fost introdus în partea de jos pentru „a stabili ferm poziția clubului pe scena internațională”. Forma siglei este cea a carenei HMS Warrior, prima navă de război cu fier din Marina Regală, care a fost construită de Thames Ironworks.

Căpitanul este Mark James Noble, care își va ceda locul după 18 ani de activare în cadrul clubului la finalul sezonului 2021/2022.

Bonusuri case de pariuri

Copyright © 2023 www.ponturi-fotbal.com – All rights reserved!

18+ Site-ul este interzis minorilor. Decizia ONJN NR. 1018/27.04.2018.

 

Jocurile de noroc pot deveni o problema cu consecinte serioase daca nu sunt practicate responsabil.

SEO with ❤️ by eAdvertising