Tottenham

Numele complet: Tottenham Hotspur Football Club

Abreviat: Spurs

Poreclă: Spurs / Lilywhites

Nume precedent(e): Hotspur Football Club

Data fondării: 5 septembrie 1882

Culori: Alb-Albastru

Stadion: Tottenham Hotspur Stadium, Tottenham, Londra

Locație: Tottenham, Londra, Anglia

Palmares Național

Campionatul Angliei (2)

Cupa Angliei (8)

Cupa Ligii Angliei (4)

Supercupa Angliei (7)

Palmares Internațional

Cupa UEFA (2)

Cupa Cupelor UEFA (1)

Tottenham Hotspur Football Club este club profesionist de fotbal din Tottenham, Londra, care evoluează în Premier League.

Hotspur Football Club a fost creat în 1882 de un grup de tineri de la o școală locală de gramatică și de Clubul de Cricket Hotspur. Se crede că numele de Hotspur este asociat cu Sir Henry Percy (Sir Harry Hotspur), care a trăit în acastă locație în secolul al XIV-lea. Mai târziu clubul și-a schimbat denumirea în Tottenham Hotspur, pentru a se diferenția de clubul London Hotspur. În 1888 Tottenham și-a mutat meciurile de acasă din câmpia River Lee în Parcul Northumberland, unde clubul a putut taxa spectatorii, devenind club profesionist chiar înainte de Crăciun 1895, iar un an mai târziu a fost primit în Southern League (Liga de Sud). În 1899 Spurs a făcut ultima schimbare de stadion, mutându-se într-o fostă grădină a unei piețe din High Road, Cartierul Tottenham. În timp, stadionul a adoptat numele unui târg local, White Hart Lane. Mutarea s-a dovedit de succes, pentru că în 1900 Tottenham a devenit campioana Shoutern League, iar anul următor a triumfat și în FA Cup (Cupa Angliei), devenind prima echipă din afara primei ligi care câștigă această competiție. Tottenham a fost admisă în Second Division of the Football League (Liga a doua) pentru sezonul 1908-1909, reușind promovarea în First Division (Prima Ligă) ocupând locul 2. Rezultatele clubului între anul 1910 și Primul Război Mondial sunt slabe, în sezonul 1914-1915 când competiția a fost suspendată, Tottehnham fiind la subsolul clasamentului.

Clubul are o rivalitate de lungă durată cu vecinii din nordul Londrei, Arsenal, disputând derby-ul nordului Londrei. Celălalt mare rival este concitadina Chelsea. Alte derby-uri sunt împotriva echipelor Fulham, West Ham United și Charlton Athletic.

Sigla clubului este un cocoș care stă pe o minge de fotbal. Cocoșul a apărut pe siglă după finala Cupei FA din 1921, din cauza lui Harry Hotspur, despre care se spune că a primit porecla Hotspur deoarece folosea pinteni pentru a-și face calul să alerge mai repede în timp ce se avânta în lupte, iar pintenii sunt, de asemenea, asociați cu cocoșii de luptă. Deviza clubului este “Audere est facere” (în traducere, “A îndrăzni înseamnă a face”).

Căpitanul lui Tottenham Hotspur este portarul Hugo Lloris, iar vicecăpitanul este Harry Kane. Miliardarul Joseph Lewis deține 29,8% din acțiunile clubului prin compania sa de investiții ENIC Sports Ltd. ENIC deține de asemenea procente importante din acțiunile cluburilor SK Slavia Praga și AEK Atena. Daniel Levy este Președinte Executiv, având un rol important în managementul clubului. Sir Alan Sugar deține 13% din acțiuni prin Amshold Limited, iar Stelios Haji-Ioannou are 9% prin Hodram Inc.

Bonusuri case de pariuri

Copyright © 2023 www.ponturi-fotbal.com – All rights reserved!

18+ Site-ul este interzis minorilor. Decizia ONJN NR. 1018/27.04.2018.

 

Jocurile de noroc pot deveni o problema cu consecinte serioase daca nu sunt practicate responsabil.

SEO with ❤️ by eAdvertising