Chelsea

Chelsea

Numele complet: Chelsea Football Club

Abreviat: Chelsea

Poreclă: The Blues (Albaștrii)

Nume precedent(e): London FC, London Athletic

Data fondării: 10 martie 1905

Culori: Albastru-Alb

Stadion: Stamford Bridge, Fulham, Londra

Locație: Londra, Anglia

 

Palmares Național

Campionatul Angliei (6)

Cupa Angliei (7)

Cupa Ligii Angliei (5)

Supercupa Angliei (4)

Palmares Internațional

Liga Campionilor (2)

Europa League (2 )

Supercupa Europei (2)

Cupa Cupelor (2)

 

Chelsea Football Club este un club profesionist de fotbal din Londra, Anglia, care și-a petrecut cea mai mare parte din istoria sa în prima divizie a fotbalului englez. Fondat pe 10 martie 1905, la barul The Rising Sun (astăzi numit The Butcher’s Hook), vizavi de strada Fulham Road, au fost aleși să participe în Football League la scurt timp după. Clubul nu a avut parte de prea mult succes în primii săi ani, însă a devenit cunoscută în perioada interbelică fiindcă obișnuia să aducă la echipă jucători cu nume, dar nu a avut mari realizări în fotbalul englez în acea perioadă.

În 1952, fostul atacant al lui Arsenal F.C. și al Angliei, Ted Drake, a fost numit antrenor al lui Chelsea, el fiind cel care a reușit să modernizeze clubul, atât pe teren, cât și în afara ei prin îmbunătățirea programului de antrenament, introducând jocuri cu mingea, care nu se practicau prea mult în Anglia de atunci, amplificarea sistemului de căutare de tinere talente și schimbarea politicii clubului de a aduce jucători faimoși, dar de care nu era sigur că vor da randament, aducând jucători cinstiți și muncitori din diviziile inferioare. De asemenea, a cerut suporterilor să fie partizani și să susțină mai mult echipa. Primii ani ai lui Drake nu au adus performanțe, Chelsea terminând pe locul 19, la un punct de retrogradare, în primul lui sezon, și pe locul 8 în al doilea. În 1954-55, când a avut loc și aniversarea clubului, toate lucrurile au mers bine și echipa a reușit să aibă constanță în rezultate. Primul mare succes clubul l-a avut în 1955, când a câștigat campionatul national cu o echipă care nu avea practic nicio vedetă.

În ultimii ani, de când Chelsea a fost preluată de miliardarul rus Roman Abramovici, multe trofee au intrat în palmaresul echipei londoneze. Acest lucru vine ca urmare a investițiilor făcute de către Abramovici în infrastructura stadionului și în conducerea clubului, în jucători etc, transformând „albaștrii” într-una din echipele de top din Europa.

Logo-ul clubului a fost modificat de câteva ori în încercarea de modernizare sau de a schimba identitatea mărcii; emblema actuală are un leu care ține un sceptru și este o versiune modificată a primei steme din 1950.

Căpitanul lui Chelsea este spaniolul Cesar Azpilicueta, contractual său însă nu a fost prelungit. Azpilicueta este liber să negocieze un acord precontract cu un club din afara Angliei încă din ianuarie și se spune că atât Barcelona, cât și Atletico Madrid monitorizează îndeaproape situația spaniolului din vestul Londrei.

Bonusuri case de pariuri

Copyright © 2023 www.ponturi-fotbal.com – All rights reserved!

18+ Site-ul este interzis minorilor. Decizia ONJN NR. 1018/27.04.2018.

 

Jocurile de noroc pot deveni o problema cu consecinte serioase daca nu sunt practicate responsabil.

SEO with ❤️ by eAdvertising